سلامت و تغذیه

همه چیز درباره زعفران : خواص زعفران

همه چیز درباره زعفران….

آنچه در این مقاله برای شما آماده شده است :

 

زعفران یکی از ارزشمند ترین رستنی ها در دنیاست . اما چرا ؟

این ادویه ارزشمند که شاید به عنوان برترین طعم دنیا شناخته شود قیمتی معادل طلا دارد .

پیدا کردن زعفران خالص ، با کیفیت و مرغوب کار دشواری است ، فواید زعفران به قدری زیاد است که نمیتوان روی آن قیمت گذاشت .

زعفران سحر خیز به عنوان یکی از با کیفیت ترین انواع  زعفران در دنیا شناخته میشود و نمادی است برای اصالت این رستنی ارزشمند در جهان.

 

بهترین زمان اضافه کردن زعفران به غذا چه موقعیست؟

زعفران چون لطیف هست بهتر است که در آخر غذا اضافه شود تا در اثر جوشیدن خواص آن از بین نرود .

 

برای تشخیص زعفران تقلبی چه کنیم ؟

چند تار زعفران را در یک لیوان آبجوش بیندازید اگر بعد از ۵ دقیقه تارها سفید شد زعفران تقلبی است.

 

نام های دیگر زعفران :
  1. زعفران دسته پیچ
  2. زعفران دسته ای
  3. زعفران دختر پیچ
  4. زعفران رشته کامل

 

کاربرد زعفران دسته چیست ؟

اگر از افرادی هستید که دوست دارید زعفران را به روشی که قدیمی ها استفاده میکدرند تهییه کنید ، یا اینکه زعفران را به شکل طبیعی اش بخرید ، یا آنکه میخواهید از خرید زعفران اصل مطمئن شوید

زعفران دسته ای که از دیر باز در ایران مرسوم بوده است و آنرا به نوعی مادر سایر زعفران میدانند .

بهترین گزینه برای شما میباشد . در این نوع زعفران امکان تقلب و کلاهبرداری بسیار پایین است.

 

زعفران دسته شامل چه قسمت هایی است ؟

قسمت سپید زعفران که به آن کنج میگویند ، قسمت زرد زعفران که تلاقی بین سپیدی و قرمزی است و در نهایت کلاله ها یا همان قسمت قرمز رنگ زعفران .

در زعفران دسته شما تمامی اجزا زعفران را در کنار یکدیگر میبینید.

 

زعفران دختر پیچ :

بدلیل اینکه از دیر باز علمیات جداسازی و بسته بندی زعفران توسط دختران غیور روستایی صورت میگرفته است به آن زعفران دختر پیچ میگویند .

البته جالب است بدانید که در بعضی از مناطق جهان عملیات جداسازی و بسته بندی زعفران فقط توسط دختران انجام میشود و بانوان در آن نقشی ندارند .

 

نحوه دم کردن زعفران با یخ (زعفران خوش رنگ و خوش طعم )

لازم نیست زعفران را با آب جوش مثل چایی دم کنید ، کافیه چند قطره یخ کوچک را در یک استکان شیشه ای بریزید و اجازه دهید یخ ها آب شوند ، زعفران پر رنگ و پر خاصیتی خواهید داشت .

 

نحوه دم کردن زعفران با آب جوش :

ابتدا آب را بجوشانید و حدود ۳یا۴ رشته از زعفران را داخل فنجان بریزید ، سپس آب جوش را داخل  فنجان ریخته و بگذارید ۳-۴ دقیقه در این حالت بماند .

 

ویژگی زعفران اصیل :

سرعت رنگ دهی : سرعت رنگ دهی نسبتا پایینی دارد و یکباره رنگ نمیدهد .

مطمئن ترین راه برای خرید زعفران اصل زعفران رشته ای است در این نوع زعفران هیچ راه تقلبی وجود ندارد .

چرب نیست : یک رشته از آن را بین کاغذ بفشارید اثر چربی نباید به جا بماند . همچنین رشته ها نباید براق باشند.

رنگ پایدار :  چند تار زعفران را در یک لیوان آبجوش بیندازید بعد از گذشت مدت طولانی نباید تار ها سفید شوند.

عطر و طعم : کمی تلخ است اما بوی مطبوعی دارد . بوی زعفران کمی تند است اما دلنشین است.

 

خواص زعفران :

هشدار : “خانم های باردار از مصرف زعفران خودداری کنند”

صبح ها چای زعفران بنوشید ، از سرطان فشارو خون بالا پیشگیری میکند.

شادی آور ، ضد اظطراب ، افسردگی و آلزایمر است و باعث تسکین درد های شکمی میشود .

چای زعفران کلیه و مثانه را پاک میکند ، آرامشبخش ، خواب آور و ضد تشنج ، گاز معده را برطرف میکند.

ادرار آور است و میتواند پوست صورت را روشن کند .

مانع تشکیل لخته خون در بدن میشود . پیشگیری از ابتلا به  MS  .

زعفران موجب احیای سلول های آسیب دیده چشم میشود .

زعفران درمان ریزش مو است : زعفران به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و مواد مغذی که دارد.

به تقویت فولیکول های مو کمک کرده و به درمان ریزش مو و طاسی کمک مکیند.

زعفران قاعدگی را تحریک کرده و درد کمر ناشی از اختلال قاعدگی را آرام میکند.

علت عوارض پیش از قاعدگی و علایم افسردگی ، تغییرات در فعالیت سروتونین است که زعفران روی ماده شیمیایی سروتونین در مغز و نحوه فعالیت آن اثر میگذارد .

اگر به تازگی مدت زیادی را جلوی آفتاب بوده اید یا برنزه کرده اید مقداری زعفران را به مدت یک شب در شیر پر چرب بخیسانید . بعد از این مدت با انگشت آن را به پوست برنزه شده بزنید .

این ترکیب به طرز موثری اثر آفتاب سوختگی را از بین می برد و همچنین درخشندگی را به پوست باز میگرداند .

میتوانید زعفران را به شیر اضافه کنید و بخورید.

همچنین میتوانید برای برطرف کردن لک صورت و شفاف شدن پوست مقداری پودر زعفران را با ۳ قاشق چایخوری شیر ترکیب کنید  .

و آن را بر روی صورت بمالید و به آرامی ماساژ دهید و بگذارید ۱۵ دقیقه بماند و سپس با آب بشویید.

 

نگهداری از زعفران :

زعفران را در محیطی تاریک ، خشک و خنک و دور از نور و رطوبت نگهداری کنید .

بهترین ظرف نگه داری زعفران در درجه اول ظرف های فلزی و بعد ظرف های شیشه ای رنگی هستند .

ظرف های پلاستیکی برای نگهداری زعفران مناسب نیستند .

 

از زعفران در چه غذا هایی میتوان استفاده کرد؟

زعفران جزو ادویه هایی است که میتوان در اکثر غذا ها برای طعم دهی از آن استفاده کنید.

اما معروف ترین غذاهای زعفرانی شله زرد ، برنج زعفرانی ، کاچی ، مربای هویج ، کباب زعفرانی و انواع دسر  میباشد .

 

دسر فوق العاده خوشمزه با زعفران   ” کرم زعفرانی “

مواد لازم :

شیر دو لیوان

خامه ۱۰۰گرم

گلاب ۱ قاشق غذا خوری

زعفران یک قاشق چایخوری

شکر نصفه پیمانه

پودر ژلاتین ۲ قاشق غذاخوری

طرز تهیه : ابتدا خامه را در کاسه ریخته و مقداری از شیر را در خامه ریخته همشان بزنید تا ذرات خامه حل شود .

مقداری شیر روزی پودر ژلاتین بریزید و همش بزنید و بگذارید کنار تا اسفنجی شود .

شیر مخلوط شیر و خامه شکر ژلاتین اسفنجی شده گلاب و زعفران را در قابلمه ریخته و همشان بزنید تا یکدست شوند.

وقتی مخلوط ولرم شد از روی گاز بردارید کرم نباید خیلی داغ شود یا جوش بیاید در حدی که ولرم شود  کافی هست.

سپس کرم را از صافی رد کرده و آن را در قالب ریخته و به مدت ۵ ساعت در یخچال بگذارید تا خودش را بگیرد .

سپس آن را بیرون آورده و براحتی از قالب خارج کنید احتیاجی به آب داغ و … برای بیرون آوردن دسر نیست . نوش جان

زعفران
زعفران و خاصیت های آن

 

 

 

برچسب ها

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا
بستن